Започват проверки на онлайн търговците

Posted on Posted in Новини

Националната агенция за приходи желае да увеличи приходите в хазната с цели 2,5 млрд. лева през 2019 г. За тази цел от Агенцията са решили да затегнат контрола над търговците в интернет.

През новата година е планирано да бъдат направени проверки на 800 онлайн търговци, а през следващите две години броят на проверените ще нарасне съответно до 850 и 900 броя. Това е записано в мотивите на Министерството на финансите към проектобюджета за 2019 г., който е пуснат за обществено обсъждане.

Хазартът също ще бъде засегнат от планираните проверки. Националната агенция за приходи ще извърши по 500 проверки на хазартни обекти, съобщава „Труд“.
Новите пари в хазната ще бъдат дадени за увеличаването на разходите за децата в България.

През идната година с 25,1 млн. лв. от бюджета ще бъдат финансирани заниманията по интереси на около 700 хил. ученици, които до 2018 г. са били финансирани със средства от ЕС. Храненето на децата от подготвителните групи и тези от 1 до 4 клас също ще бъде подпомогнато с допълнителни средства в размер на 8 млн. лв.

Увеличават се заплатите на учителите. Стартовото възнаграждение на обучаващите ще бъде променено от 760 на 920 лева.

С бюджета за 2019 г. максималният месечен размер на гарантираните вземания на работници от фалирали фирми нараства от 1300 на 1400 лв. Законът гарантира изплащането на до 6 неизплатени заплати при фалит на фирма, което прави общо максимална сума от 8400 лв.
Източник: https://www.dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *